ישארווה הוא ציפור של תפילה חדשה. אמן המופע, גל עובדיה נאור, משתמש בשם הג׳ונגל הניתן לו באמזונס, ״ישראווה״ – שמשמעו ״קריאת ציפור,״ כשם במה; שם זה אמון על הפלירט שבין מימדים עליונים ותחתונים ובין הכח זכרי לכח הנקבי. כזאת בדיוק היא תפילתו של ישארווה. ״קומי אורי״, האלבום הראשון שלו, הוא צלילת עומק על הכאב והיופי בשיעורי השלום של המטריארכיה החדשה העולה מן התהום הפעורה. זהו אלבום אינדי-פופ-עומק, קווירי-משיחי, המחבר בין עולמות ומגשר בין קודש לחול, בין שמיים וארץ.
ישארווה אינו מלחין, הוא מלחים. בברכת שבט היאוואנווה הילידי בברזיל, אומנותו היא הלחמה של ניגוניהם המקודשים מיערות הגשם יחד עם שירה מקראית ותפילה עברית תוך דגש על העצמה נשית העולה מן הכתובים העבריים. התוצאה העליזה מפרשת ומנגישה את הטקסטים הסתומים, מפיחה בהם חיים חדשים ומשיבה את היהדות אל אנשי הלב בענווה ובגאווה. השבה המאירה את היהדות מחדש בעורה הילידי העברי ובערכיה האמיתיים; ערכים של קבלה, סובלנות, הכלה, אהבה ושלום.
מתוך הקשר שבין היהודי לילידי, ״קומי אורי״ נכנס אל זרם השירה האמונית בישראל באופן יוצא דופן המבקש להוליד משמעות חדשה בכתובים העבריים על מנת להחזיר את היהדות אל הילידיות העברית שלה מימי מלכות דוד ומלכות שלמה, בתקווה לשוב ולהפיח ביצירותיהם המופרסמות של שני משוררים אלוהיים אלו אור חי של תקווה ונחמה, לצד תפילות, פיוטים ונבואות מן המקורות, בדרך מקורית.
האלבום ״קומי אורי״ מזמין מבט אחר על הטקסטים המקראיים. מתוך הכתובים, הוא מזמין תנועה ברת-קיימא וחיונית של העצמה נשית אמיתית יחד עם חכמת הקבלה (של כל חכמה ושל האחר בחיינו, בין היתר) להאצת והטמעת קרניו של עידן הדלי, עידן השלום בישראל ובעולם. ישראווה מנגיש הלחמים בין היהודי לילידי בשירה עברית, תוך הפגנת חברות עם השפה הערבית ושפת הסימנים הישראלית. ״קומי אורי״ הוא אלבום של כאב המתעקש על מסרים של שלום, צדק, חברות, (תשובה מ)אהבה, בחירה חופשית, קבלה, והעצמת מיעוטים.
לאחר שעבר חניכה לקבלת שם הג׳ונגל שלו על ידי שבט ההוניקווין, גל נאור חובר אל בן זוגו, אב ביתו ושותפו המקצועי בתחום התיאטרון\מחול, מתן זמיר, שעבר אף הוא מסע תעניות לקבלת הצ׳אנטים המקודשים של שבט בני היאוואנאווה, יחד הם בוחרים לצעוד ב״דרך הצ׳אנה״ הילידית – שבילו של זה השר ומגנן את הצ׳אנטים המקודשים.
מתוך החיבור הטבעי לשפה העברית ולמסרים האוניברסלים המתגלים במקורות העבריים, גל ומתן מבקשים להלך קסם ילידי עמוק בשירה העברית המקראית בעזרת התרגול המעמיק של ״דרך הצ׳אנה״ ומזמינים שיתופי פעולה לבביים החוגגים שלום ורב-תרבותיות.
שירי האלבום מחולקים לשני סגנונות הלחמיים עיקריים; הסגנון ראשון הוא ההלחם הפשוט המניח טקסט מקראי על הניגון הילידי המקודש, והסגנון השני שואב השראה עברית מהשפה הילידית העתיקה ובמרכזה ה-״סאיטי״, הצ׳אנט העתיק שהוא שיר אהבה לטבע בשפה אסטרלית קדושה וסתומה.
{האלבום עצמו אמנם מכוון לאוזן הישראלית ומבקש להעצים את כוחה של העברית כשפת קודש אך הוא דוגל ברב–תרבותיות וזרועותיו פשוטות לשלום עולמי.}
השירים הם עדות למעשה אהבים בין שפות קודש. מעשה השירה של המשורר העברי העף כציפור בין תרבויות רחוקות ומסתמך על דמיון הצלילים בין מקור למקור, מוליד קסם משמעות המפיח אור חדש במקורות העבריים בדרך ילידית ומקורית.
בבחינת ״דרכיה דרכי נעם וכל נתיבותיה שלום״, ישארווה והנהרות הקדושים מבקשים לגלות את הקדוש במורד כל נהר (שפתי או מוזיקלי) ולתרגל יחד שלום דרך מוזיקה, הקשבה, הכלה והפצת תדר של אהבה לזולת ולטבע.
[read more]
השם ״קומי אורי״ לקוח מתוך חזונו של ישעיהו על אחרית הימים הפונה אל ישות נשית ומפציר בה, ״קומי אורי כי בא אורך…כי הנה החושך יכסה ארץ״ והגיעה שעתך לקום ולהאיר. מי היא אותה ישות בנבואת אחרית הימים של ישעיהו? א. השכינה? ב. הנשמה? ג. הכח הנשי בעולם? ד. כנסת ישראל? ה. כל התשובות נכונות! קומי לך מן הכאב, תמתי. התעללו בך מספיק, סבלת מספיק, שבעת מספיק בוז והנה הגיעה שעתך להאיר ולהפיץ את אורך על מנת לזרז ולהביא את הגאולה השלמה לישראל ולעולם.
בחזונו של ישארווה, אין חיה כזאת ״בית מקדש שלישי״ ללא העצמה נשית כנה וחיבוקו של עולם התרבות הארצישראלי החילוני וללא הקהילה הגאה הבונה בניין כח כן של אהבה.
מלבד הפקת האלבום ״קומי אורי״, פרויקט ״הנהרות הקדושים״ כולל מעגלי מוזיקה ושיתוף חובקי שפות וסגנונות מוזיקלים ושואף לחבור לאמנים ישראלים ובינאלומיים שונים ולהזמינם יחד אל מעגל שוחר שלום הולך ומתרחב. נאור וזמיר יוצרים יחד במיזם הפרפורמטיבי שלהם בברלין מאז 2014. החקירה המוזיקלית של “הנהרות הקדושים” מהווה כשליש מהחקירה האומנותית של מופע המחול–פרפורמנס הבא שלהם, לצד חקירה תרגומית–פרפורמטיבית המתעדת תרגומים פואטיים של פרקי תהילים בשפת הסימנית הישראלית על ידי מתרגמים חירשים ומבצעי שפת הסימנים, וחקירה מחולית קבוצתית אשר תקשור את השניים. שלוש החקירות עתידות להתמזג יחד במופע ייחודי המוקדש לריפוי הטראומה הקולקטיבית של מלחמת העולם השניה ב-2025.
האלבום ״קומי אורי״ שואף לצאת ב-2025, בחופף לציון שומנים שנה לשחרור מחנה אושוויץ-בירקנאו ונפילת המשטר הנאצי. נגינותיו המקודשות מוקדשות לעילוי נשמת כל המתים והנרצחים על קדושת ה׳ ולרפואת אמת לכל נפגעי השנאה והטראומה, במישירין ובעקיפין, בישראל ובעולם. [/read]